KRANIO-SAKRAL TERAPI

kranio-sakral terapi

kranio-sakral terapi

Kraniets mange knogler sidder tæt sammen med bruskflader ligesom i led. På indersiden af kraniet og rundt om hele rygmarven sidder tre lag af hjernehinder. Dura mater er den yderste. Den har nogle steder en betydelig kontakt til musklerne lige over hvirvlerne, især mellem de øverste nakke led, nederst i halsen og mellem sidste lændehvirvel og korsbenet (sakrum). Disse kontakter kaldes “myodurale broer”. Imellem de forskellige knogler i kraniet er der en minimal bevægelighed, den er med til at pumpe hjernevæsken, der ernærer nervevævet, ned til sakrum og tilbage igen. Man har på mennesker målt, at der er en rytme i hjernen uafhængig af hjerteslag og vejrtrækning og frekvensen er den samme, som man kan mærke, når man behandler med kranio,sakral terapi. Altså er den reel nok.

Når hesten (og andre dyr eller mennesker) slår hovedet eller korsbenet kommer der en stramning af kranie fascierne og nedsat bevægelighed i korsleddene, hvilket låser hele systemet. Da alle nerverødderne fra hele rygsøjlen kommer ud igennem dura mater, hvori der opstår et træk, kan mange forskellige områder blive påvirket og derved kan der opstå mange forskellige symptomer.

Behandlingen går ud på at løsne spændingerne i kraniet og omkring korsbenet. Det kræver en meget blid teknik og behandleren skal have erfaring, hvilket ikke kan opnås på de weekend kurser, der udbydes til lægfolk. Det er altså noget man ikke selv bør forsøge sig med.

Dyrlæge

Bliver ens hest syg, fungere den ikke i ridningen, bliver halt eller får ondt i ryggen skal man kontakte sin dyrlæge før man kontakter en alternativ behandler for at få stillet en ordentlig diagnose, det er nemlig grundlaget for en korrekt behandling. Denne behandling kan så godt være fra gruppen af komplementære metoder f.eks. akupunktur og manipulation.

RIKKE SCHULTZ, DYRLÆGE

DYRLÆGE RIKKE SCHULTZ – SER MED ET HELHEDSSYN, NÅR SMIDIGHEDEN ER VIGTIG OG HOLDNINGEN BETYDER NOGET