Dyrlæge - Rikke Schultz


Akupunktur · Osteopati · Homøopati

akupunktur

Akupunktur

 

Akupunktur er en 4.000-5.000 år gammel del af den traditionelle kinesiske medicin. Den består udover akupunktur af urtemedicin, legemesøvelser og ændring af forkert livsstil.

 

 

 

   

Osteopati

Osteopati

 

Osteopati blev beskrevet til mennesker første gang af Andrew Still i 1870'erne i USA. En af hans elever opfandt sidenhen det, som vi i dag kender som kiropraktik.

 

 

 

   

Kranio-sacral terapi - Læs mere klik her

Kranio-sacral terapi

 

Kranio-Sakral Terapi er en meget blid men dybtgående manuel behandlingsform, hvor man arbejder på kraniet, nakken og  korsbenet (sacrum). Hos mennesker kan teknikken have en stor effekt på bl.a. hovedpine.

 

 

 

   

Den homøopatiske opfattelse er, at et lægemiddel, som i store doser fremkalder en sygdoms symptomer hos raske heste, i små doser vil helbrede den samme sygdom
– fysisk, følelsesmæssigt og mentalt.

 

   

Fascier er det tynde, glatte og gennemsigtige bindevæv, der ligger mellem organer, muskler og under huden. De sikrer at muskler og øvrigt væv kan glide perfekt og spiller en stor rolle for bevægelighed, holdning, balance og smerte.

 

   

   

 

 

   

Alternative behandlingsformer - yin yang

Bliver ens hest syg, fungere den ikke i ridningen, bliver halt eller får ondt i ryggen skal man kontakte sin dyrlæge før man kontakter en alternativ behandler for at få stillet en ordentlig diagnose, det er nemlig grundlaget for en korrekt behandling. Denne behandling kan så godt være fra gruppen af komplementære metoder f.eks. akupunktur og manipulation.

Rikke Schultz, dyrlæge