FASCIER

Fascier

Fascier

Fascier og muskel fascier betegner de hinder, der er udenom musklerne, i mellem dem og inden imellem muskelcellerne. Thomas Myers har dissekeret og beskrevet, hvordan disse hænger sammen i lange funktionelle kæder hos mennesker, der beskriver/styrer kroppens bevægelse. F.eks. når man bøjer sig frem eller roterer kroppen.

Tilsvarende kæder eller linjer har jeg sammen med min kollega Vibeke Elbrønd fra KU-SUND dissekeret ud på et stort antal heste og vist, at der er de samme sammenhænge på heste, som kan beskrive positur, holdning og bevægelse. Der ialt 11 linjer, de overfladiske og dybe på ryg, bug og sider, der styrer når ryggen krummes, svajes og sidebøjes samt forklarer kontakten til kranio-sakralsystemet og til alle de indre organer. Der er to heliske linjer, dvs. linjer der snor sig rundt om kroppen og derved initerer rotationen af rygsøjlen samt forbenslinjerne, der beskriver deres bevægelse. Denne vide gør det muligt at forstå, hvordan hele kroppen hænger sammen og hvorfor, der kan opstå kompensationer langt væk fra et problem og hvordan et organ problem (f.eks. mavesår eller leverforgiftning) kan reflekterer ud i muskler, fascier og led.

Dyrlæge Tove Due har fundet specifikke test samt akupunkturpunkter, der kan diagnosticerer og løsne de enkelte linjer op samt andre behandlingsmetoder. Dette arbejder er publiseret som videnskabelige artikel, samt en bog for professionelle. Det samme arbejde er nu lavet på hunde og vi arbejder på en bog om emnet for professionelle. Efterfølgende vil vi skrive to bøger henholdsvis til heste – og hundeejere, idet denne viden om det 3D fascinerende fascia netværk giver en god forståelse for dyrenes bevægelses mønstre og for eventuelle problemer. Man vil så kunne give sin hest understøttende behandling selv, når den er blevet diagnosticeret af en dyrlæge.

Bestil bogen eller læs mere om foredrag og kurser på www.fascialines.dk

Dyrlæge

Bliver ens hest syg, fungere den ikke i ridningen, bliver halt eller får ondt i ryggen skal man kontakte sin dyrlæge før man kontakter en alternativ behandler for at få stillet en ordentlig diagnose, det er nemlig grundlaget for en korrekt behandling. Denne behandling kan så godt være fra gruppen af komplementære metoder f.eks. akupunktur og manipulation.

RIKKE SCHULTZ, DYRLÆGE

DYRLÆGE RIKKE SCHULTZ – SER MED ET HELHEDSSYN, NÅR SMIDIGHEDEN ER VIGTIG OG HOLDNINGEN BETYDER NOGET