FASCIER

Fascier

Fascier

Fascier og muskel fascier betegner de hinder, der er udenom musklerne, i mellem dem og inden imellem muskelcellerne. Thomas Myers har dissekeret og beskrevet, hvordan disse hænger sammen i lange funktionelle kæder hos mennesker, der beskriver/styrer kroppens bevægelse. F.eks. når man bøjer sig frem eller roterer kroppen.

Tilsvarende kæder eller linjer har jeg sammen med min kollega Vibeke Elbrønd fra KU-SUND dissekeret ud på et antal heste og vist, at der er de samme sammenhænge på heste, som kan beskrive positur, holdning og bevægelse. Dyrlæge Tove Due har fundet specifikke akupunkturpunkter, der kan løsne de enkelte linjer op og der findes også andre behandlingsmetoder. Alt dette arbejder vi på at offentliggøre dels som en videnskabelig artikel, som er lige på trapperne, en e-bog for professionelle og en for hesteejere samt en app til hesteejere, så man kan give sin hest understøttende behandling selv, når den er blevet diagnosticeret af en dyrlæge.

Man er velkommen til at sende mig en mail, hvis man vil skrives op til at få besked, når det forskellige udkommer.

Dyrlæge

Bliver ens hest syg, fungere den ikke i ridningen, bliver halt eller får ondt i ryggen skal man kontakte sin dyrlæge før man kontakter en alternativ behandler for at få stillet en ordentlig diagnose, det er nemlig grundlaget for en korrekt behandling. Denne behandling kan så godt være fra gruppen af komplementære metoder f.eks. akupunktur og manipulation.

RIKKE SCHULTZ, DYRLÆGE

DYRLÆGE RIKKE SCHULTZ – SER MED ET HELHEDSSYN, NÅR SMIDIGHEDEN ER VIGTIG OG HOLDNINGEN BETYDER NOGET